woensdag 20 augustus 2008

Woon opgravingen in Limburg bij

Let op! Gecorrigeerd het is dinsdag i.p.v. woensdag.

Komende dinsdag kunt u gaan kijken bij een opgraving in Venlo. In het kader van 'Expeditie Limburg: Ontdek het verleden!' welke door L1 wordt opgenomen.

Onder het terrein van de Frederik Hendrikkazerne te Venlo liggen de resten van het 17e eeuwse ‘Fort Sint-Michiel’. En wellicht komen erook nog oudere vondsten naar boven. Op dinsdag 26 augustus bestaat de mogelijkheid om tussen 16.00 en 18.00 uur de opgraving te bezoeken en om een toelichting te krijgen van de aanwezige archeologen. Het terrein is bereikbaar via de oostingang van de kazerne aan / via de Garnizoenweg.

In het winterseizoen 2008 - 2009 zal op regionale zender L1 de documentaire-reeks 'Expeditie Limburg: Ontdek het verleden!' te zien zijn. In deze reeks gaat een groep professionele archeologen en historici op zoek naar het onontdekte verleden van Limburg. Kun je deze zender niet ontvangen? Geen nood, kijk een dag na de uitzending op L1.nl onder TV bij 'Uitzending gemist' (tip!).

Meer informatie over deze opgraving, de tijdstippen en plek leest u in het bericht: 'Bezoek de opgraving in Venlo!'.

Eerdere opgravingen die zijn opgenomen vonden plaats in Maastricht en Limbricht. Zie voor meer informatie de website 'Verhalen van Limburg'.

Veel plezier en wellicht tot ziens !?

Geen opmerkingen: