dinsdag 27 mei 2008

Zilveren Anjer voor Gerrit Hasendonckx

Gerrit Hasendonckx (Lier, België, 1952) is de oprichter van de Werkgroep Archeologie (de archeologieclub) van de scholengemeenschap Philips van Horne in Weert. Gerrit is leraar geschiedenis. "... Via de werkgroep heeft hij dertig jaar lang jongeren kennis over en liefde voor de archeologie bijgebracht...." Een Zilveren Anjer is voor personen die zich vrijwillig inzetten voor de cultuur in ons land. Donderdag 19 juni krijgt Gerrit zo'n Zilveren Anjer uit handen van koningin Beatrix zelf. Gerrit woont in het Belgische Kinrooi.

30 jaar lang is er door Gerrit, met hulp van anderen natuurlijk, vanuit de scholengemeenschap een opgravingskamp georganiseerd in vakanties. Het laatste was in 2005 naar het Belgische stadje Veurne in West-Vlaanderen. In 2006 is Gerrit Hasendonckx officieel gestopt met de archeologieclub.

2005 blijkt echter niet helemaal het laatste opgravingskamp omdat de Archeologische Vereniging Philips van Horne (AVPvH), die is opgericht door oud-leden, dit jaar (2008) een nieuw kamp organiseert. Of Gerrit van de partij zal zijn? De AVPvH kan worden gezien als opvolger van de archeologieclub. De vereniging is niet verbonden aan de scholengemeenschap.

Uit berichten op de website van de Archeologische Vereniging Philips van Horne kun je opmaken dat Gerrit zich zeker nog betrokken voelt maar om verschillende redenen zelf niet meer de organisatie op zich wil en kan nemen.

Gerrit van harte proficiat! En ik wens de mensen uit Weert en verre omgeving die zich verbonden voelen met de archeologieclub nog vele genoeglijke samenkomsten en opgravingskampen toe!

- 'Limburgers krijgen Zilveren Anjers';
- 'In skeletten uitpeuteren ben ik wel goed';
- archeo.wordpress.com (avphilipsvanhorne.nl).

Bron foto: AVPvH

Geen opmerkingen: